ГоловнаПолітика

НАЗК перевірить декларації кандидатів у новий Верховний Суд

Раніше до перевірки підключилося НАБУ.

НАЗК перевірить декларації кандидатів у новий Верховний Суд
Фото: inforesist.org

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вирішило провести спеціальну перевірку кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

Про це у фейсбуці повідомила голова агентства Наталія Корчак.

"Рішення про перевірку достовірності відомостей, зазначених у декларації за 2015 рік, яка буде здійснюватися з 1 січня 2017 року, було прийнято на вчорашньому засіданні Національного агентства", - написала вона.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро повідомило, що буде перевіряти кандидатів у Верховний Суд на наявність корупційних ризиків.

7 листопада було оголошено конкурс на 120 посад суддів у новому Верховному Суді України. З них 30 посад - у Касаційному адміністративному суді, 30 - в Касаційному суді, 30 - в Кримінальному касаційному суді і ще 30 - в Касаційному цивільному суді.

30 вересня конституційні зміни в частині правосуддя і новий закон "Про судоустрій і статус суддів" набули чинності. Ліквідуються Вищий господарський суд, Вищий адміністративний суд, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, а вищим судом України стане створений заново Верховний Суд, в складі якого буде не більш ніж 200 суддів, що вдвічі менше, ніж зараз.

Судді нового Верховного Суду будуть отримувати до 330 тис. гривень на місяць.

Верховний Суд подав у Конституційний Суд скаргу на свій перезапуск.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram