ГоловнаПолітика

Порошенко залишився незадоволений ремонтом доріг в Одеській області за часів Саакашвілі

"То тендер не організували, то підрядника не організували, то проекту немає".

Порошенко залишився незадоволений ремонтом доріг в Одеській області за часів Саакашвілі
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко залишився незадоволений тим, як Одеська область ремонтувала дороги у 2016 році.

Про це він заявив у четвер під час представлення нового одеського губернатора Максима Степанова.

"Було заплановано з усіх джерел фінансування 1,2 млрд гривень. Другий показник в Україні! А знаєте, скільки було освоєно? Трохи більше за 900 мільйонів. 30% коштів, з кров'ю вирваних в інших регіонів, у платників податків і спрямованих на Одесу [не використали]. То тендер не організували, то підрядника не організували, то проекту немає", - сказав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що вартість доріг в Одеській області була більшою, ніж в інших регіонах. "Говорили про корупцію, говорили, а чомусь по всій країні дороги будуються дешевше", - сказав Порошенко.

Також він заявив, що регіональне управління Державної фіскальної служби не впоралося у 2016 році з експериментом, згідно з яким частина доходів митниць йде на ремонт доріг.

"Я взяв помісячну позицію, скільки з 10 місяців, до жовтня, коли було попереднє керівництво, були перевиконані надходження доходів. З 10 місяців тільки по одному було перевиконання", - сказав президент. Щойно Марушевська звільнилася, надходження від митниці на дороги нібито різко зросли.

Фото: facebook.com/RomanNasirov2016

Порошенко порадив тим, хто не згоден з ним, "сперечатися з цифрами".

Нагадаємо, що у 2016 році Одеську область очолював Михайло Саакашвілі, який перейшов в опозицію. Обласне управління ДФС очолювала його соратниця Юлія Марушевська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram