ГоловнаПолітика

Суддю Вищого госпсуду Ємельянова відсторонили від посади

Служитель Феміди вже три місяці є підозрюваним у кримінальній справі.

Суддю Вищого госпсуду Ємельянова відсторонили від посади
Артур Емельянов
Фото: http://mignews.com.ua

Вища рада юстиції відсторонила Артура Ємельянова, підозрюваного в незаконному розподілі справ, з посади судді Вищого господарського суду.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні ВРЮ в четвер. Рада задовольнила клопотання Генпрокуратури.

Ємельянова відсторонили від посади строком на два місяці.

Нагадаємо, 18 жовтня Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишнього голову Вищого господарського суду Віктора Татькова і колишнього заступника голови суду Артура Ємельянова в незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри.

27 жовтня Ємельянову обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн. При цьому під варту його не брали, зобов'язавши не виїжджати за межі Київської області.

Минулого року Держфінмоніторинг домігся арешту 13 млн швейцарських франків (майже 300 млн гривень) на зарубіжних рахунках судді Артура Ємельянова. Разом із тим, як повідомляли ЗМІ, банкір, екс-співвласник банку "Родовід" Сергій Дядечко допоміг Ємельянову уникнути арешту цих коштів. Дядечко підтвердив у суді, що панамська компанія Restwood Products Corporation, рахунком якої в банку Liechten Steinische Landes-Bank AG, за даними Генпрокуратури, розпоряджалася екс-дружина судді Ємельянова Світлана, належить йому. Печерський райсуд Києва визнав, що ГПУ не має достатніх доказів, що Світлана Ємельянова розпоряджалася цими грошима, і відхилив клопотання про арешт цих грошових коштів.

Татьков і Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram