ГоловнаПолітика

Politico звинуватило Україну у втручанні у вибори США

За даними видання, українські чиновники намагалися допомогти Гілларі Клінтон.

Politico звинуватило Україну у втручанні у вибори США
Фото: EPA/UPG

Дональд Трамп був не єдиним кандидатом у президенти США, чию компанію "рекламували" чиновники колишнього СРСР.

Про це пише видання Politico.

За даними видання, українські чиновники намагалися допомогти кандидату від демократів Гілларі Клінтон і підірвати позиції Трампа, зокрема, поширюючи документи про причетність Пола Манафорта - головного помічника Трампа - до корупції. Як повідомлялося, НАБУ оприлюднило копії документів, згідно з якими Манафорт міг отримати понад 12 млн доларів з "чорної каси" Партії Регіонів.

"Українські зусилля вплинути на передвиборчі перегони у США відбилися у спробах змусити до відставки Манафорта і в поширенні чуток, що кампанія Трампа тісно пов'язана з ворогом України на сході - Росією. Однак вони були набагато менше узгоджені або централізовані, ніж хакерські атаки Росії і поширення листів Демократичної партії", - йдеться в статті.

Наголошується, що існує мало доказів щодо причетності України до втручання у виборчий процес в США. У статті йдеться, що "нестримна корупція, економічна боротьба, які переслідують Україну - не кажучи вже про її поточні чвари з Росією - зробили неспроможним втручання у вибори іншої країни".

"З іншого боку, Україна традиційно має міцні відносини з адміністраціями в США, однак її офіційні особи стурбовані тим, що це може змінитися після приходу Трампа, чия команда висловлювала щодо адміністрації Порошенка настрої в діапазоні від амбівалентності до глибокого скептицизму, тоді як її ставлення до режиму Путіна було надзвичайно дружнім", - пише видання.

Нагадаємо, 6 січня американська розвідка оприлюднила доповідь, в якій говориться, що президент РФ Володимир Путін особисто віддавав наказ здійснити втручання у вибори президента США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram