ГоловнаСвіт

У Конгрес США внесли проект закону про створення комісії з розслідування кібератак

Поки що законопроект не підтримує жоден республіканець.

У Конгрес США внесли проект закону про створення комісії з розслідування кібератак
Конгресс США

Американські конгресмени-демократи закликали створити незалежну комісію для розслідування спроб Росії втрутитися у вибори президента США у 2016 році.

Про це повідомляє агентство Рейтер

Агентство зазначає, що схожу комісію створили для розслідування терористичних атак на США у 2001 році.

Демократи пропонують ухвалити Акт на захист нашої демократії й у його рамках створити двопартійну незалежну комісію у складі 12 представників, мета якої - опитати свідків і отримати документи, щоб вивчити "спроби Москви або інших структур вплинути на вибори".

Агентство додає, що цей законопроект, внесений до обох палат Конгресу США, має мало шансів, тому що наразі його не підтримує жоден республіканець. При цьому Республіканська партія зараз контролює і Сенат, і Палату представників.

6 січня американські спецслужби опублікували доповідь, у якій стверджували, що Росія намагалася вплинути на вибори у США за допомогою кібератак. Розвідслужби також стверджували, що наказ про проведення кампанії втручання у вибори віддав особисто російський президент Володимир Путін.

Наприкінці грудня президент США Барак Обама заявив про причетність Росії до хакерських атак і ввів санкції проти російських спецслужб ФСБ, ГРУ, а також кількох фізичних і юридичних осіб. Адміністрація президента Барака Обами також вислала 35 російських дипломатів і закрила дві заміські резиденції російського посольства в Нью-Йорку та Меріленді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram