ГоловнаПолітика

До міськради Харкова нагрянули слідчі (оновлено)

Чотири місяці тому пройшли обшуки в Кернеса.

До міськради Харкова нагрянули слідчі (оновлено)
Фото: city.kharkov.ua

Вранці у вівторок, 10 січня, до міськради Харкова нагрянули слідчі, пише місцеве видання АТН.

За словами начальника прес-служби мерії Юрія Сидоренка, вони показали документи про проведення слідчих дій, не уточнюючи в рамках якої справи це відбувається.

Водночас прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик розповіла, що обшук проводять прокуратура й управління захисту економіки. Розслідування ведеться за ст. 368 Кримінального кодексу - хабар.

Як повідомляють на сайті прокуратури Харківської області, співробітників міськради і виконавчої служби підозрюють у систематичному вимаганні хабарів із підприємців.

Під час отримання неправомірної вигоди викрили співробітника одного з департаментів міськради, заступника керівника виконавчої служби одного з районів міста та директора однієї з юридичних фірм міста.

У 2013 році Господарський суд області задовольнив вимоги прокуратури Харкова про розірвання договору оренди одного з нежитлових приміщень площею понад 250 кв. м на майдані Небесної Сотні і його передачу Управлінню комунального майна міськради.

За попередніми даними, співробітники виконавчої служби і міськради, які прийшли до підприємця, пообіцяли допомогти вирішити питання про продовження оренди і надали контакти юриста-посередника, який і повинен його вирішити.

Незаконне рішення питання коштувало 30 тис. грн. А за користування приміщенням у подальшому необхідно було платити по 6 тис. грн щомісяця.

Слідчі дії тривають, проводяться санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи. Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди групою осіб).

Нагадаємо, в середині вересня співробітники правоохоронних органів провели обшуки в приміщеннях, що належать високопоставленим харківським чиновникам.

Генпрокурор Юрій Луценко тоді заявив, що мер Харкова Геннадій Кернес і нардеп, колишній мер Харкова Михайло Добкін підозрюються в організації розкрадання 653 га землі, яка належить харківській територіальній громаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram