ГоловнаСвіт

Гілларі Клінтон відмовилася від боротьби за пост мера Нью-Йорка

Близький друг Клінтон розповів, що екс-кандидат у президенти США зосередиться на благодійній діяльності.

Гілларі Клінтон відмовилася від боротьби за пост мера Нью-Йорка
Клинтон
Фото: EPA/UPG

Колишній кандидат в президенти від Демократичної партії США Гілларі Клінтон відмовилася від боротьби за крісло мера Нью-Йорка.

Про це повідомляє The Independent з посиланням на її близького друга політолога Ніру Танден.

"Думаю, вона зосередиться на благодійній діяльності - допомозі дітям та малозабезпеченим сім'ям, - заявила Танден. - Вона намагалася робити це усе життя. Не думаю, що вона коли-небудь знову спробує обратися на будь-яку посаду - чи то посаду мера Нью-Йорка чи будь-яку іншу".

Кілька днів тому таблоїд New York Daily News з посиланням на високопоставлене джерело в Демпартії повідомив, що Клінтон розглядає можливість піти на вибори мера Нью-Йорка. Її близький друг Алан Патрікоф не виключив висунення політика на цей пост з урахуванням невдоволення низки високопоставлених членів Демократичної партії нинішнім главою міста - Біллом Де Блазіо. У 2017 році повинні пройти праймериз серед претендентів від Демпартії на цю посаду, і Клінтон могла б скласти Де Блазіо серйозну конкуренцію. За словами Патрікофа, в найближчому майбутньому Гілларі могла б стати "президентом якогось університету, товариства допомоги жінкам і дітям, чогось міжнародного або навіть мером Нью-Йорка".

Клінтон поступилася своєму основному супернику - республіканцеві Дональду Трампу на виборах президента США, які відбулися 8 листопада. Водночас у штаті Нью-Йорк колишній держсекретар виявилася переможцем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram