ГоловнаСвіт

У Південній Кореї створять загін для вбивства Кім Чен Ина

Наказ на ліквідацію віддадуть в разі війни.

У Південній Кореї створять загін для вбивства Кім Чен Ина
Ким Чен Ын
Фото: EPA/UPG

У Південній Кореї буде сформована особлива бригада за зразком спецпідрозділів США, яка повинна буде усунути лідера Північної Кореї Кім Чен Ина в разі війни, розповіли військові джерела агентства Yonhap.

Бригада, чисельність якої від однієї до двох тисяч чоловік, буде підкорятися командуванню Південної Кореї, вона повинна бути сформована в 2017 році, уточнив співрозмовник агентства. У створенні підрозділу братимуть участь американські військові.

У США існує декілька відомих підрозділів, зайнятих спецопераціями. Один з них - "Морські котики" - тактичний підрозділ сил спеціальних операцій ВМС США, призначений для ведення розвідки, проведення спеціальних і диверсійних заходів, пошуково-рятувальних операцій і виконання інших завдань.

Однією з найвідоміших операцій цієї команди стала проведена в 2011 році спільно з ЦРУ операція під кодовою назвою "Спис Нептуна". Тоді в результаті нападу на будинок в передмісті Абботтабада в Пакистані було убито лідера "Аль-Каїди" Усама бен Ладена. Операція була санкціонована особисто президентом США Бараком Обамою.

Кім Чен Ин є третім сином попереднього керівника КНДР Кім Чен Іра, який помер у грудні 2011 року від серцевого нападу. Його місце зайняв Кім Чен Ин, який є зараз вищим керівником, лідером партії, армії і народу КНДР, головою Трудової партії Кореї, першим головою Державного комітету оборони КНДР, Верховним головнокомандувачем Корейської народної армії, маршалом КНДР, депутатом Верховних народних зборів КНДР, головою Державної ради КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram