ГоловнаПолітика

Суд дозволив затримати Януковича, Захарченка та Коряка у справі про викрадення Драбинка

Суд задовольнив клопотання слідчого Генпрокуратури.

Суд дозволив затримати Януковича, Захарченка та Коряка у справі про викрадення Драбинка
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на затримання екс-президента Віктора Януковича і колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у справі про викрадення архієпископа Української православної церкви Московського патріархату Олександра (Драбинка).

Відповідне рішення опубліковано в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За клопотанням слідчого Генпрокуратури суд 3 січня дав дозвіл затримати Януковича, прийняв аналогічне рішення щодо Захарченка, а також дозволив затримати екс-начальника столичної міліції Валерія Коряка.

Нагадаємо, в листопаді ГПУ підготувала повідомлення про підозру Януковичу в організації викрадення. Повідомляли, що Віктор Янукович спільно з народним депутатом Вадимом Новинським, колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком і екс-начальником Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерієм Коряком організував викрадення архієпископа Олександра (Драбинка) - особистого помічника покійного митрополита Української православної церкви Московського патріархату Володимира. Драбинка фактично взяли в полон, щоб змусити митрополита Володимира піти у відставку.

Підозру в незаконному позбавленні людини свободи і перевищенні службових повноважень оголошено також командирові та заступнику СБСМ "Грифон" ГУМВС України у м. Києві. Інформації про дозвіл затримати їх поки що немає.

Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада зняла депутатську недоторканність із Новинського. Напередодні повідомляли, що суд заарештував будинок, квартиру і корабель Януковича в рамках розслідування справи про держзраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram