ГоловнаПолітика

НАБУ порушило справу проти п'ятого нардепа після аналізу е-декларації

Під слідство потрапили також голови двох районів.

НАБУ порушило справу проти п'ятого нардепа після аналізу е-декларації

Національне антикорупційне бюро України почало досудове розслідування проти ще одного народного депутата за фактом декларування недостовірної інформації.

Як повідомляють

на сайті бюро, проти нардепа і двох голів райадміністрацій розпочато кримінальні провадження за ст.366-1 Кримінального кодексу України - декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації, карається штрафом від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на термін до двох років.

Нагадаємо, 17 листопада НАБУ

зареєструвало перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення (ч. 2 і ч. 3 ст. 368-2 КК України) на підставі аналізу відомостей, наведених в е-деклараціях. Два провадженя відкрито проти народних депутатів України і одне - проти представника судової гілки влади.

У грудні

НАБУ почало розслідування ще семи кримінальних проваджень. Два провадження зареєстровано за фактом внесення недостовірних даних в е-декларації народними депутатами. Ще одне - за фактом незаконного збагачення заступником голови обласної ради. Решта чотири відкрито за фактом незаконного збагачення і внесення недостовірних відомостей в електронні декларації трьома суддями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram