ГоловнаСуспільствоЖиття

Прикордонники затримали 29 вагонів з лісом-кругляком, які прямували в Румунію

Ще 27 вагонів були на різних станціях в Одеській області.

Прикордонники затримали 29 вагонів з лісом-кругляком, які прямували в Румунію
Фото: facebook.com/oleh.slobodyan

Українські прикордонники під час спільної операції з представниками Нацполіції, прокуратури, Служби безпеки та Роздільнянського лісництва затримали на кордоні з Придністров'ям 29 вагонів з лісом-кругляком.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Фейсбуці.

"Днями в міжнародний пункт пропуску «Кучурган-залізничний» на виїзд з України прибули 29 залізничних вагонів з вантажем деревини, які прямували в Румунію. Відправником вантажу є фірми, зареєстровані в Києві та Київській області", - написав він.

При цьому в документах на вантаж була вказана помилкова інформація, зокрема, там було написано "деревина паливна", хоча насправді частина деревини була "діловою", яка заборонена для вивезення.

Як з'ясувалося, загальна кількість вантажних вагонів сформованого поїзда повинна бути 56. 29 із них прибули в пункт пропуску "Кучурган - залізничний", а інші перебували на різних станціях в Одеській області.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела заборону (мораторій) на експорт необробленого лісу. Вона набула чинності 1 грудня 2015 року. Закон забороняє протягом 10 років експортувати за кордон лісоматеріали у вигляді необробленої деревини, т. зв. ліс-кругляк та ін.

У листопаді президент Петро Порошенко пообіцяв, що Україна скасує мораторій на експорт лісу-кругляка, що дозволить ЄС надати країні транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

Спільна робоча група уряду та парламенту розробила законопроект, який знімає мораторій на експорт лісу з України і збільшує штрафи за вирубування дерев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram