ГоловнаСвіт

Трамп пригрозив Toyota митами через завод у Мексиці

Президент Toyota заявив, що компанія наразі не планує скасовувати плани з будівництва заводу.

Трамп пригрозив Toyota митами через завод у Мексиці
Toyota
Фото: newstrend.net

Обраний президент США Дональд Трамп заявив, що автовиробникові Toyota доведеться платити високе мито, якщо компанія побудує новий завод у Мексиці.

Як повідомляє BBC, при цьому Трамп помилково стверджує, що завод буде споруджено в штаті, що межує з США.

"Toyota говорить, що побудує завод у Нижній Каліфорнії, в Мексиці, щоб робити на ньому "Королли" для США. НЕ ВИЙДЕ! Будуйте заводи в США або платіть високі митні збори", - написав Трамп.

На заяву Трампа відреагував президент компанії Toyota Акіо Тойода. Він заявив, що Toyota наразі не планує скасовувати плани з будівництва заводу, як у схожій ситуації зробила компанія Ford.

Крім того, за словами керівника компанії, завод, який Toyota планує побудувати в Мексиці, буде розташований у центральній частині країни - в місті Гуанахуато, а не в мексиканському штаті Нижня Каліфорнія, що межує з американською Каліфорнією, де складальні підприємства компанії працюють з 2002 року.

Як відзначили в Toyota, про будівництво заводу в Гуанахуато було оголошено ще в 2015 році. Почалося будівництво в листопаді 2016 року.

Проте незабаром після твіту Трампа акції японського автовиробника на Нью-Йоркській біржі впали на 0,6%.

"Ми оцінимо можливі варіанти дій, коли побачимо, які нові норми буде приймати обраний президент", - ідеться в заяві голови японської корпорації, опублікованій на сайті компанії. Toyota готова співпрацювати з новою владою США, заявили в компанії.

За даними агентства Рейтер, у США компанія Toyota має близько 10 складальних цехів, де працюють 136 тис. американців.

Нагадаємо, напередодні повідомляли, що через заяву Трампа Японія хоче прискорити підписання ЗВТ з ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram