ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк зміцнив гривню ще на 41 копійку

Українська гривня на міжбанківському валютному ринку знову суттєво подорожчала.

Нацбанк зміцнив гривню ще на 41 копійку
Фото: Надано автором

Національний банк України підвищив офіційний курс гривні, встановлюваний на 6-9 січня, на 40,57 копійок, до 26,2867 грн/$.

Про це повідомляють на сайті НБУ.

У попередній торговий день НБУ підвищив курс нацвалюти на міжбанківських торгах, який був встановленй ним на 5 січня, на 49,85 копійок - до 26,6924 грн/$.

Нагадаємо, у четвер, 5 січня, гривня на міжбанку зміцнилася на 40 копійок - середньозважений курс долара знизився до 26,29 грн порівняно з 26,69 грн на момент закриття ринку в середу.

Раніше Нацбанк викупив $67,8 млн при пропозиції $69,3 млн. Мінімальний курс покупки інвалюти становив 26,23 гривень за долар. Регулятор пояснив, що на міжбанківському валютному ринку спостерігається тимчасова надлишкова пропозиція іноземної валюти, яка сформувалася в результаті збігу новорічних вихідних днів в Україні з робочими днями в США і Європі.

Протягом цих днів валютна виручка продовжувала надходити через кореспондентські рахунки українських банків у США і Європі і накопичувалася для продажу в перші післясвяткові робочі дні. Як наслідок, пропозиція валюти цього тижня переважає над попитом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram