ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Санкт-Петербурзі далекобійники, які протестують, перекрили платну магістраль

Далекобійників викликають у відділок поліції для розгляду.

У Санкт-Петербурзі далекобійники, які протестують, перекрили платну магістраль
Архив
Фото: barnaul.fm

У Санкт-Петербурзі далекобійники заблокували рух по Західному швидкісному діаметру (ЗШД), протестуючи проти рішення зробити цю магістраль платною.

Про це повідомляє "Деловой Петербург".

За даними видання, 10 учасників акції на вантажівці, "Газелі" і трьох легкових автомобілях протаранили шлагбауми і заблокували проїзд. На місце проведення акції приїхали співробітники ДІБДР і оформили протоколи за фактом зіткнень зі шлагбаумами, затримань не було.

За словами одного з організаторів акції, голови Об'єднання перевізників Росії Андрія Бажутіна, водії домагаються безкоштовного проїзду по Західному швидкісному діаметру. Він зазначив, що дії протестувальників були законними, тому що в них є право стати на пунктах оплати.

Кореспондент радіостанції "Ехо Москви" повідомив у своєму Twitter, що під час проведення акції біля пунктів оплати утворився великий "корок". За його словами, далекобійників викликають у відділок поліції для розгляду.

Рух на останній центральній ділянці ЗШД було відкрито на початку грудня. Вартість проїзду по різних дільницях траси коливається від 45 до 300 рублів для різних видів транспорту.

Нагадаємо, з кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів федеральними трасами.

26 лютого Держдума РФ ухвалила в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram