ГоловнаПолітика

Суд відмовився забрати в екс-міністра екології Злочевського п'ять нафтогазових ліцензій

Компанії Злочевського отримали ліцензії, коли він був міністром

Суд відмовився забрати в екс-міністра екології Злочевського п'ять нафтогазових ліцензій
Фото: Макс Левин

Окружний адміністративний суд Києва відхилив позови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про визнання недійсними п'яти ліцензій на розробку нафтогазових площ, виданих компаніям екс-міністра екології Миколи Злочевського.

Про це йдеться у визначеннях суду від 27-29 грудня, повідомляє ЛІГА.net.

Йдеться про ліцензії на видобуток газу і нафти на Гуцулівському родовищі (Івано-Франківська область), виданому ТОВ "Надрагаз".

Крім того, суд залишив компанії "Парі" ліцензії на розробку Пилипівського газового родовища (Івано-Франківська область), Никловіцької нафтогазової площі (Львівська область) і Шереметьєвського родовища нафти газу (Чернівецька область).

Також відхилено позов САП до компанії "Техноресурс" про скасування видачі ліцензії на розробку Володимирського газового родовища.

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, кінцевим бенефіціаром ТОВ "Парі" є Злочевський, а ТОВ "Надрагаз" - Злочевський та Олена Керницька, дружина львівського підприємця і політика Тараса Керницького.

Своєю чергою, 80% компанії "Техноресурс" належить двом офшорам - Streetwise Capital Limited, Mernalix Investments ltd, які раніше були власниками ТОВ "Кримтопенергосервіс". Ця компанія входить до групи Burisma Миколи Злочевського.

За даними Держгеонадра, зазначені ліцензії були видані в 2010-2011 роках, міністром екології (відомство, що займається наданням дозволів на розробку надр) був Злочевський.

Нагадаємо, Злочевський займав посаду міністра екології з 2 липня 2010-го по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. У січні 2015 року його було оголошено в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

У вересні 2016 року суд зобов'язав припинити розшук Злочевського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram