ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура домоглася повернення відданої під забудову землі біля Батиєвої гори в Києві

Оренду ділянки незаконно відновила Київрада.

Прокуратура домоглася повернення відданої під забудову землі біля Батиєвої гори в Києві
Фото: runews.su

Київська місцева прокуратура №9 запобігла забудові земельної ділянки рекреаційного призначення, розміщеної на розі вул. Кудряшова і вул. Людмили Проценко (раніше - вул. Петра Красикова) поблизу Батиєвої гори в столиці.

"Земельну ділянку, яка розміщена на зсувонебезпечних територіях і належить до території зелених насаджень загального користування (землі рекреаційного призначення), була надана товариству під забудову офісно-житлового комплексу", - повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

У березні 2016 року Київрада, всупереч вимогам Земельного кодексу та закону "Про регулювання містобудівної діяльності", уклала угоду "про поновлення договору оренди земельної ділянки площею понад 2 тис. кв. м і вартістю 15,5 млн з товариством, яке фактично не використовувало її протягом 9 років і, відповідно, не мало права на поновлення договору оренди".

Господарський суд Києва підтримав позицію прокуратури про неможливість передачі в оренду території цієї земельної ділянки і визнав недійсною угоду про поновлення договору оренди, а також відсутність права на користування приватною структурою зазначеною землею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram