ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Міжнародна коаліція ліквідувала чотирьох лідерів ІДІЛ у Сирії та в Іраку

У Сирії успішно ліквідовано цілі підрозділи джихадистів.

Міжнародна коаліція ліквідувала чотирьох лідерів ІДІЛ у Сирії та в Іраку
Фото: www.1news.az

У результаті успішних операцій міжнародної коаліції протягом останнього місяця було вбито трьох можновладних терористів угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в Іраку й одного місцевого лідера організації в Сирії.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони США.

Уточнюють, що йдеться про ліквідацію таких авторитетних терористів в Іраку, як Ахмад Абдулла, Хамад аль-Махалаві, Абу Турк і Фалах аль-Рашиді.

Аль-Махалаві був представником "Аль-Каїди", який перейшов в ІДІЛ і проводив операції в долині річки Євфрат. Його знищили ударом поблизу іракського міста Каїм 21 грудня.

Абу Турк відповідав за фінансування операцій ІДІЛ і надходження коштів лідерам терористів. Його ліквідували в районі іракського міста Шаркат 4 грудня.

Аль-Рашиді курував операції із застосуванням замінованих автомобілів в Мосулі - один з основних видів нападу терористів на іракські сили безпеки і цивільних.

Крім того, в Сирії успішно ліквідували цілі підрозділи бойовиків, у тому числі місцевого лідера ІДІЛ Абу Джандаля аль-Кувейті, який активно боровся за встановлення і збереження контролю угруповання в регіоні.

Як повідомляли 3 січня, понад 400 бойовиків ІДІЛ пробралися в Європу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram