ГоловнаСвіт

Сенатор Грем дорікнув Трампу в тому, що він не бачить загрози з боку Росії

Він розкритикував проросійські погляди деяких номінантів на ключові посади в адміністрації Трампа.

Сенатор Грем дорікнув Трампу в тому, що він не бачить загрози з боку Росії
Линдси Грэм
Фото: http://www.rbc.ua

Впливовий американський сенатор Ліндсі Грем, який разом зі своїми колегами Джоном Маккейном й Емі Клобучар нещодавно побував в Україні, розкритикував обраного президента США і його оточення за те, що вони не бачать очевидних руйнівних намірів Москви, повідомляє Укрінформ.

"Мене турбує те, що обраний президент Трамп, здається, розуміє, що роблять китайці; що іранська угода - це погано. Він усвідомлює це. Він розуміє загрозу від ІДІЛ... Але коли мова йде про Росію, у нього немов з'являється сліпа пляма, і я абсолютно не здивований, оскільки росіяни підривають демократію в усьому світі", - заявив Грем в прямому ефірі телеканалу CNN.

Він пояснив: якщо реакція Трампа на дії Росії не буде належною, може дійти до того, що інші країни осміліють і почнуть проводити кібератаки проти США на наступних виборах, в тому числі проти республіканців. У зв'язку із цим він висловив надію, що Трамп після зустрічі в п'ятницю з представниками розвідки усвідомлює, що росіяни дійсно вплинули на американські вибори.

Водночас він розкритикував проросійські погляди деяких номінантів на ключові посади в наступній адміністрації, зокрема Рекса Тіллерсона, який претендує на посаду держсекретаря США.

"Якщо кандидат на важливу посаду не розуміє, що замишляють росіяни, то мені буде важко повірити, що він має розуміння, як виконувати свою роботу", - зазначив Грем.

Сенатор зазначив, що якщо Тіллерсон заперечуватиме проти даних розвідки про втручання РФ у вибори в США, то не отримає його голосу.

Нагадаємо, обраний президент США Дональд Трамп виступив проти нових санкцій щодо Росії за хакерські атаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram