ГоловнаПолітика

Порошенко написав листа підтримки "в'язням Кремля"

Президент приєднався до флешмобу.

Порошенко написав листа підтримки "в'язням Кремля"
Фото: facebook/HennadiiAfanasiev

Президент України Петро Порошенко приєднався до новорічного марафону і написав листа громадянам України, яких незаконно утримують в окупованому Криму та Російській Федерації. Про це в фейсбуці написав звільнений раніше з російської в'язниці Геннадій Афанасьєв.

"Президент нічого не робить? Навколо зрада? Українці, я Вас прошу ... розплющіть очі ... Президент України Петро Порошенко привітав з Новим роком українських політв'язнів у Росії і окупованому Криму!" - написав Афанасьєв. При цьому він навів витяг із листа Президента.

"І сьогодні, коли Ви відірвані від сім'ї і близьких, хотів би, щоб Ви вступили в Новий рік із твердою вірою в силу єдності, яка не знає меж і перешкод. Ваші співгромадяни - морально з Вами, поруч. За вас переживає вся країна", - зазначив, зокрема, Порошенко.

Флешмоб із написання листів активістам, які перебувають у російських і кримських в'язницях, за словами Афанасьєва, покликаний надати моральну підтримку "в'язням Кремля", нагадати, що про них не забувають, що за їхнє звільнення борються, що їх чекають на волі.

Нагадаємо, в Росії і Криму незаконно утримують понад 40 громадян України, звинувачених за сфабрикованими кримінальними справами в шпигунстві, сепаратизмі, тероризмі, екстремізмі та диверсійній діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram