ГоловнаСуспільствоПодії

В Україні запрацюють цілодобові штаби через лютий мороз

Доручено організувати роботу пунктів обігріву.

В Україні запрацюють цілодобові штаби через лютий мороз
Архив
Фото: dsns.gov.ua

Віце-прем'єр Геннадій Зубко доручив центральним і місцевим органам влади і відповідним службам організувати цілодобову роботу оперативних штабів з огляду на погіршення погодних умов 4-9 січня.

"У зв'язку з очікуваними сильними снігопадами і різким зниженням температури повітря місцями до -26° доручено забезпечити постійний моніторинг ситуації в регіонах. Серед першочергових заходів: організація цілодобової роботи оперативних штабів для ліквідації можливих надзвичайних ситуацій, безперебійне функціонування систем життєзабезпечення населення, створення необхідних запасів паливно-мастильних матеріалів, одягу, медикаментів, продуктів харчування та джерел енергопостачання, цілодобове функціонування стаціонарних пунктів обігріву для надання допомоги населенню", - цитує віце-прем'єра його прес-служба.

Зубко нагадав, що, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, на Закарпатті та в Карпатах очікується сильний сніг, а в горах Львівської області та високогір'ї Івано-Франківської, Закарпатської областей буде небезпека сходження лавин. Окрім того, 6-7 січня в зв'язку з вторгненням арктичного повітря очікується різке зниження температури.

Нагадаємо, в середу через складні погодні умови - сильні снігопади, різкі пориви вітру та ожеледицю - введено обмеження руху для великого вантажного транспорту на автодорогах у трьох західних областях України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram