ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ вилучила $400 тис. і злитки золота під час обшуку в агрохолдингу

Співвласники не поділили "Агрейн".

СБУ вилучила $400 тис. і злитки золота під час обшуку в агрохолдингу
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з прокуратурою провела низку обшуків в одному з українських агрохолдингів і вилучила великі суми валюти та злитки золота.

Як повідомляють на сайті СБУ, слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження за ч. 4 ст. 190 ККУ щодо заволодіння керуючим партнером агрохолдингу частки майна, яка належить іншому партнерові.

Обшуки проводили в офісах підприємств, що входять у структуру холдингу, і в помешканнях посадових осіб, причетних до протиправної діяльності.

Правоохоронці вилучили майже 390 тисяч доларів і 10 тисяч євро готівки, 60 кг золота в злитках, сертифікати на золоті злитки (999,9 проба) на 400 кг, документи і матеріали, що підтверджують незаконну діяльність фігурантів справи.

П'ятьом посадовим особам агрохолдингу вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

СБУ не повідомляє назви холдингу, проте ЗМІ пишуть, що йдеться про "Агрейне". За даними видання "Бізнес", рейдерське захоплення активів "Агрейна" намагався провести Павло Овчаренко, який перебуває в розшуку і переховувався за кордоном. Овчаренко вступив у змову з низкою посадових осіб агрохолдингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram