ГоловнаПолітика

Полторак назвав кількість бойової техніки і регулярних військ РФ на Донбасі

2016 року російсько-окупаційні війська понад 16 тис. разів порушили режим тиші.

Полторак назвав кількість бойової техніки і регулярних військ РФ на Донбасі

Міністр оборони Степан Полторак назвав кількість російської бойової техніки і регулярних військ РФ у зоні бойових дій на сході України.

Про це він повідомив в інтерв'ю 5 каналу.

За словами Полторака, Росія зосередила на тимчасово окупованому Донбасі близько 600 танків, 1,3 тис. бойових машин, 860 артилерійських систем і 300 систем залпового вогню.

"Вони (Росія - ред.) зосередили на Донбасі величезну купу озброєння і техніки: близько 600 танків, 1,3 тисячі бойових машин, 860 артилерійських систем, 300 систем залпового вогню", - заявив міністр.

Також на окупованому Донбасі сформовано 40-тисячне російське військове угруповання, регулярних військ РФ - 5 тисяч, сказав Полторак.

"Звичайно, з таким військовим скупченням, особливо з тими, хто не бажає виконувати Мінські угоди, хто дуже агресивно налаштований до України, говорити про спокій було дуже тяжко", - додав міністр оборони.

За словами Полторака, російсько-окупаційні війська у 2016 році більш ніж 16 тис. разів порушили режим тиші. Під час ведення бойових дій і обстрілу поранено 1,5 тис. військових, 211 людей загинули.

Як повідомляли, 2016 року небойові втрати ЗСУ перевищили бойові

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram