ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Мінкультури організувати церемонію перепоховання Олеся

Президент доручив МЗС забезпечити перевезення останків письменника в Україну.

Порошенко доручив Мінкультури організувати церемонію перепоховання Олеся
Фото: Евгений Кривочуприн

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству культури організувати церемонію перепоховання останків письменника Олександра Олеся, які будуть доставлені з Чехії.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко у Facebook.

"Президент доручив Міністерству закордонних справ забезпечити перевезення останків Олександра Олеся на Батьківщину. Згоду на це вже дали нащадки письменника. Також Петро Порошенко доручив Міністерству культури організувати церемонію перепоховання в Україні", - написав Цеголко.

Раніше повідомлялося, що правнуки письменника Олександра Олеся, яких розшукали в Канаді, погодилися на перепоховання його останків в Україні.

Нагадаємо, у Чехії викопали з могили останки українського письменника Олександра Олеся (Кандиби), оскільки на його місці збираються поховати іншу людину. МЗС заявляє, що останки Олеся і його дружини переміщені в депозитарій кладовища до рішення про остаточне місце поховання. Після цього міністр культури Євген Нищук запропонував владі Києва вивчити можливість створення пантеону для почесних поховань українців у столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram