ГоловнаПолітика

У МЗС прокоментували заяву Марін Ле Пен про законність анексії Криму

Україна пригрозила кандидату в президенти Франції забороною в'їзду в Україну.

У МЗС прокоментували заяву Марін Ле Пен про законність анексії Криму
Фото: http://zakonplus.com.ua

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували заяву кандидата в президенти Франції від радикально правої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен на підтримку тимчасової окупації і спроби анексії Росією Автономної Республіки Крим і м. Севастополь.

"Нагадуємо, що ці дії держави-агресора були рішуче засуджені всіма цивілізованими країнами світу, що підтверджується резолюціями ГА ООН 2014 та 2016 років, а також численними рішеннями і документами ЄС, НАТО, Ради Європи. У відповідь на злочинні дії Кремля Франція, разом з іншими партнерами по Великій сімці та ЄС, ввела санкції проти Росії, скасування яких можливе лише після припинення російської агресії проти України та деокупації Криму і Донбасу", - йдеться в коментарі зовнішньополітичного відомства України.

У МЗС зазначили, що заявами, які повністю повторюють кремлівську пропаганду, французький політик висловлює неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України і повністю ігнорує фундаментальні принципи міжнародного права.

"У зв'язку з цим нагадуємо, що подібні заяви, а також дії, що порушують українське законодавство, обов'язково будуть мати наслідки, як це вже було у випадку окремих французьких політиків, яким заборонено в'їзд в Україну", - йдеться в коментарі.

В Україні розраховують, що французька громадськість дасть принципову оцінку такій безвідповідальній риториці однієї з претенденток на найвищий пост Франції. У МЗС висловили впевненість, що Франція, як держава-ініціатор Нормандського процесу і учасник Будапештського меморандуму 1994 року, і надалі залишатиметься важливим партнером України і буде сприяти у боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, Марін Ле Пен зараз одна з найбільш рейтингових кандидатів у Франції. Згідно з останніми соцопитуваннями, вона проходить до другого туру, де зустрінеться, радше за все, з представником партії "Республіканці" Франсуа Фійоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram