ГоловнаПолітика

Прокуратура забрала в поліції справу Пашинського (оновлено)

Слідчі заново допитають усіх учасників і свідків інциденту.

Прокуратура забрала в поліції справу Пашинського (оновлено)
Сергей Пашинский

Кримінальні провадження, порушені за фактом інциденту за участю народного депутата Сергія Пашинського, розслідуватиме Київська обласна прокуратура, написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у фейсбуці.

Слідчі прокуратури заново допитають усіх учасників і свідків інциденту, проведуть слідчий експеримент і необхідні експертизи.

Оновлення. Кримінальне провадження за фактом інциденту розслідують за статтею "Хуліганство", повідомляє прокуратура Київської області.

"31 грудня 2016 року за фактом інциденту між 38-річним чоловіком і народним депутатом України поліцією Київщини зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) КК України", - сказано в повідомленні.

Прокурор Київської області та його перший заступник виїхали на місце події.

"На цей час вилучено з місця події речові докази, які спрямовано на експертизу, проведено допити, також ведуться інші слідчі дії. Перебіг досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Київської області", - повідомили в прокуратурі.Нагадаємо, Пашинський 31 грудня потрапив у бійку на дорозі під Києвом, яка завершилася тим, що він прострелив ногу 38-річному місцевому жителю В'ячеславу Хімікусу. Депутат заявив, що цей чоловік першим напав на нього, вдаривши пляшкою по голові.

Чоловік, у якого стріляв Пашинський, розповів свою версію події. Зокрема він заявив, що нардеп не робив попереджувального пострілу в повітря, а цілився в груди, і лише "завдяки щасливому збігу обставин" куля влучила жертві в ногу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram