ГоловнаСуспільствоВійна

Клімкін і голова ОБСЄ обговорять перспективи поліцейської місії на Донбасі

Український міністр супроводить Курца під час поїздки в Донецьку область.

Клімкін і голова ОБСЄ обговорять перспективи поліцейської місії на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін буде порушувати питання поліцейської місії на Донбасі під час візиту в Україну голови ОБСЄ, міністра закордонних справ Австрії Себастьяна Курца.

Про це йдеться на сайті українського МЗС.

3-4 січня Курц поїде в Донецьку область, щоб ознайомитися із ситуацією. Супроводжувати міністра буде Клімкін. Вони повинні обговорити плани Австрії як головуючої країни ОБСЄ на 2017 рік. У тому числі Україна має намір поговорити про перспективи розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ в окремих районах Донецької і Луганської областей, про зміцнення потенціалу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні з метою здійснення ефективного моніторингу та верифікації виконання Мінських домовленостей.

Заплановано зустріч міністрів із керівництвом місцевих адміністрацій, членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Нагадаємо, що раніше Курц обіцяв, що під час свого головування в ОБСЄ 2017 року Австрія докладатиме зусиль для пом'якшення санкцій Євросоюзу проти Росії. Голова МЗС Австрії наголошував на необхідності зміни тенденції у відносинах з Росією і відмови від мислення в категоріях "холодної війни". Замість цього, на думку Курца, у відповідь "на кожну позитивну зміну на місцях" слід "покроково пом'якшувати санкції".

У вівторок-середу діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц і міністр закордонних справ Павло Клімкін здійснять робочий візит у Донецьку область.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram