ГоловнаПолітика

Порошенко у новорічному зверненні: легко ще не буде, але найгірше вже позаду

"Ми адаптували нашу державу до нових умов, нам вдалося відновити економічне зростання".

Порошенко у новорічному зверненні: легко ще не буде, але найгірше вже позаду
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко у своєму новорічному зверненні заявив, що 2017 рік повинен бути легшим від минулого.

"Легко ще не буде, але найгірше, особливо в економіці, вже позаду. Ми подолали шок від знищення частини потенціалу, викликаного військовою агресією. Точно так само, як від ворожого закриття Росією ринку для наших товарів, від торгової і транспортної блокади. Ми адаптували нашу державу до нових умов, нам вдалося відновити економічне зростання. І це дозволяє в новому році тримати курс на збільшення доходів українців", - заявив президент.

Президент у своєму зверненні назвав кілька досягнень України за минулий рік: його вдалося прожити без російського газу, Джамала перемогла на Євробаченні, українські паралімпійці стали одними з кращих в Ріо.

"Прийдешній рік - особливий. Це - рік сторіччя Української національної революції. Але тоді українці, замість того, щоб об'єднатися проти зовнішніх загроз, воювали між собою. І зараз, якщо не зробити висновків, бездумне політичне протистояння може легко повернути економіку назад, в піке. Політику - занурити в анархію. А країну - зробити здобиччю агресора. Про найважливіші уроки історії не варто забувати навіть у новорічну ніч. Я зробив висновки. Чужих помилок - не повторюю. І іншим не дам", - пообіцяв президент.

У своєму зверненні Порошенко подякував військовим за захист держави і окремо привітав громадян України, які перебувають під тимчасовою окупацією в Криму, Севастополі та окремих районах Донецької і Луганської областей. "Російська окупація - тимчасова. Ми обов'язково об'єднаємося", - заявив він.

У новорічному ролику від президента є також привітання від Джамали, чемпіонів Паралімпіади Єлизавети Мерешко і Максима Крипака, голови Європейської ради Дональда Туска, генерал-майора Андрія Ковальчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram