ГоловнаСвіт

Ліндсі Грем анонсував нові санкції проти РФ і особисто Путіна

Єдина можливість змусити Росію змінитися - щоб сам Путін заплатив за дії РФ більшу ціну.

Ліндсі Грем анонсував нові санкції проти РФ і особисто Путіна
Линдси Грэм
Фото: http://www.rbc.ua

США в 2017 році введуть нові санкції проти Росії і особисто президента РФ Володимира Путіна через кібератаки під час президентської кампанії у Сполучених Штатах.

Про це заявив американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем під час перебування в Києві 30 грудня в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У наступному році ми збираємося представити нові санкції - крім тих, що вже існують, зокрема санкцій, введених Обамою, - які вдарили б по енергетичному і банківському секторах, і які вдарили б не тільки по ФСБ чи ГРУ, але і по самому Путіну, його найближчому оточенні", - сказав сенатор.

Грем вважає, що єдина можливість змусити Росію змінитися - це щоб путінська економіка і сам Путін заплатили за дії Росії велику ціну.

"Тому можна очікувати, що на початку 2017 року Конгрес, за підтримки обох партій, спробує ухвалити нові санкції, які стосуватимуться банківського та енергетичного секторів, критично важливих складових російської економіки. Я сподіваюся, ми отримаємо позитивне голосування, а президент Дональд Трамп підпише закон", - додав американський сенатор.

Джон Маккейн також не виключив посилення санкцій проти Росії через кібератаки під час президентської кампанії в США.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко нагородив сенатора Джона Маккейна орденом Свободи, Ліндсі Грема - орденом Ярослава Мудрого. Вони удостоїлися нагород "за вагомий особистий внесок у зміцнення відносин між Україною і Сполученими Штатами Америки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram