ГоловнаПолітика

Порошенко вручив орден Маккейну

Нагороди також удостоївся сенатор Ліндсі Грем.

Порошенко вручив орден Маккейну
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Сенату США на чолі з сенатором Джоном Маккейном. До складу американської делегації також увійшли сенатори Ліндсі Грем і Емі Клобучар.

Як повідомляється на сайті президента, Порошенко нагородив Маккейна орденом Свободи, Грема - орденом Ярослава Мудрого. Вони удостоїлися нагород "за вагомий особистий внесок у зміцнення відносин між Україною і Сполученими Штатами Америки".

Порошенко вручає орден Ярослава Мудрого Ліндсі Грему
Порошенко вручає орден Ярослава Мудрого Ліндсі Грему

Президент підкреслив важливість традиційної двопартійної підтримки України в Конгресі США і відзначив участь у делегації представників обох партій.

Порошенко запропонував сенаторам здійснити візит на Донбас для отримання об'єктивної інформації про підривні дії російської сторони і її бойовиків.

Президент відзначив важливість прийняття Конгресом США закону "Про підтримку стабільності та демократії в Україні", що стало б важливим рішенням в інтересах солідарності з Україною.

Зі свого боку, сенатор Джон Маккейн підтвердив свою рішучість щодо допомоги Україні в її боротьбі проти російської агресії.

Нагадаємо, в 2010 році тодішній президент Грузії Михайло Саакашвілі присвоїв Джону Маккейну звання "Національний герой".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram