ГоловнаСвіт

МЗС РФ запропонувало Путіну вислати з Росії 35 дипломатів США

У російському МЗС спростували закриття англо-американської школи в Москві.

МЗС РФ запропонувало Путіну вислати з Росії 35 дипломатів США
Путин и Лавров
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС РФ Сергій Лавров запропонував президенту Володимиру Путіну оголосити 35 американських дипломатів персонами нон-ґрата, а також заборонити представникам американської дипмісії користуватися дачею в Срібному Бору і складом на вулиці Дорожній у Москві.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Лавров заявив, що Росія повинна у відповідь на нові санкції США заборонити "американцям користуватися їхньою дачею в Срібному Бору і складом на вулиці Дорожній". Російське МЗС також запропонувало вислати з Росії 31 співробітника посольства США в Москві і чотирьох співробітників генконсульства в Санкт-Петербурзі.

Лавров також назвав звинувачення на адресу Росії - втручання у вибори у США - "безпідставними і бездоказовими".

29 грудня влада США ввела дипломатичні санкції проти Росії: вислали 35 російських дипломатів, закрила дві заміські резиденції російського посольства у США. Під санкції також потрапили кілька фізичних осіб, а також ГРУ і ФСБ. Санкції були введені через звинувачення на адресу Росії в причетності російських спецслужб до хакерських атак у США під час виборчої кампанії.

МЗС і прес-секретар президента Росії пообіцяли, що Москва відповість на нові обмеження. Як повідомив телеканал CNN, як один із заходів у відповідь російська влада вирішили закрити англо-американську школу в Москві і будинок відпочинку американського посольства в Москві в Сосновому Бору. Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова спростувала закриття англо-американської школи в Москві.

Як повідомляли раніше сьогодні, президент США Барак Обама пообіцяв нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram