ГоловнаПолітика

У СБУ прокоментували заяву Савченко про плани привезти Захарченка і Плотницького до Києва

"Наші слідчі охоче поспілкуються з терористами"

У СБУ прокоментували заяву Савченко про плани привезти Захарченка і Плотницького до Києва
Фото: EPA/UPG

Заяву нардепа Надії Саченко про плани привезти в Київ ватажків "Л/ДНР" у Службі безпеки України розцінюють як можливість допитати їх.

Про це прес-секретар СБУ Олена Гітлянська заявила в коментарі LB.ua

"Нехай приїжджають, у нас буде дуже багато запитань. Наші слідчі теж охоче поспілкуються з ними... Савченко також приходить до нас на розмови зі слідчим як свідок у рамках кримінального провадження про створення терористичних організацій" ЛНР/ДНР", - сказала вона.

Нагадаємо, 29 грудня депутат Верховної Ради Надія Савченко заявила, що планує нові зустрічі з ватажками "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком і Ігорем Плотницьким. Найближчу з них вона хоче провести в Донецьку та Луганську, а згодом розраховує провести переговори і в Києві.

7 грудня Савченко таємно відвідала Мінськ, де зустрілася з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Про це стало відомо лише через кілька днів. 12 грудня Савченко заявила, що зустріч пройшла в "тристоронньому мінському форматі" за присутності російської сторони і Захарченка з Плотницьким від "ДНР" і "ЛНР". Насправді у тристоронньому форматі третьою стороною є ОБСЄ, а не бойовики.

Після цього Савченко виключили з фракції "Батьківщина" і з делегації в ПАРЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram