ГоловнаПолітика

Дюмон спростувала зв'язок між виборами у Франції і безвізом для України

"Я не можу коментувати спекуляції, які не мають ніякого зв'язку з реальністю".

Дюмон спростувала зв'язок між виборами у Франції і безвізом для України
Изабель Дюмон
Фото: Макс Левин

Посол Франції Ізабель Дюмон вважає спекуляцією заяви з приводу того, що питання візової лібералізації для України може гальмуватися через прийдешні вибори французького президента.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Укрінформу".

"Вибачте, але я ж не можу коментувати спекуляції, які не мають ніякого зв'язку з реальністю", - сказала Дюмон.

Нагадаємо, 15 грудня Європарламент затвердив механізм припинення безвізового режиму. Це зняло останні офіційні перешкоди для введення безвізового режиму з Україною. Однак розгляд цього питання в Європарламенті зараз відкладено на невизначений термін.

Президент Європарламенту Мартін Шульц раніше повідомляв, що в Європейському Союзі є країни, які не готові до запровадження безвізового режиму з Україною. За його словами, серед них - Франція, Бельгія, Італія і Німеччина.

29 грудня заступник голови Адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв заявив, що надання Україні безвізового режиму затримується через Францію.

Президентські вибори у Франції відбудуться у квітні і травні 2017 року. Внутрішньопартійні вибори у правій партії "Республіканці" завершилися перемогою Франсуа Фійона, який займав посаду прем'єр-міністра Франції при попередньому президенті Ніколя Саркозі. Очікують, що поряд із Фійоном участь у президентських перегонах навесні 2017 року візьмуть лідер "Народного фронту" Марін ле Пен. Кандидатом від Соціалістичної партії Франції, швидше за все, стане колишній прем'єр-міністр Мануель Вальс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram