ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ затримала громадянина Молдови при даванні $75 тис. хабара військовому прокурору

Чоловік запропонував гроші за зняття арешту із затриманого судна Sky Moon і вантажу.

ГПУ затримала громадянина Молдови при даванні $75 тис. хабара військовому прокурору
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Генеральна прокуратура затримала громадянина Молдови за підозрою в даванні 75 тис. доларів хабара військовому прокурору.

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко в Фейсбуці.

"27 грудня на підставі рапорту військового прокурора Максима Якубовського Генеральною інспекцією Генпрокуратури внесені відомості про пропозицію засновника компанії NTA Invest Group S.R.O. громадянина Молдови Сергія Неруха військовому прокурору хабара в сумі 75 тис. доларів", - написав генпрокурор.

Хабар молдаванин пропонував за зняття арешту зі судна Sky Moon і вантажу, що перевозиться зазначеним судном - 3 тис. тонн соди виробництва Кримського содового заводу.

Після отримання дозволу в Апеляційному суді Києва на здійснення негласних слідчих дій, прокурором прийнято рішення про здійснення контролю за вчиненням злочину.

"Сьогодні о 10 годині ранку в одному з київських кафе Нерух передав військовому прокурору Якубовскому неправомірну вигоду в сумі 75 тис. доларів за зняття арешту із зазначених судна і вантажу. Безпосередньо після скоєння злочину Неруха затримав слідчий Генінспекції ГПУ", - додав Луценко.

Нагадаємо, 1 грудня українські прикордонники затримали вантажне судно Sky Moon під прапором Танзанії, яке незаконно заходило в порт Криму.

За два з гаком роки після захоплення Криму Росією українські правоохоронці затримали лише чотири судна, які незаконно заходили в порти Криму. Всього в портах півострова за цей час було зафіксовано понад 600 плавзасобів, в тому числі 260 іноземних торгових суден, йдеться в статті LB.ua. При цьому силовики не завжди затримують в українських портах судна, які незаконно відвідували Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram