ГоловнаСвіт

Влада Ізраїлю скасувала голосування з приводу спорудження будинків у Східному Єрусалимі

За даними ЗМІ, Ізраїль вирішив не загострювати відносини з США.

Влада Ізраїлю скасувала голосування з приводу спорудження будинків у Східному Єрусалимі
Нетаньяху
Фото: EPA/UPG

Муніципальний комітет Єрусалима скасував заплановане на середу голосування з приводу видачі дозволів на будівництво приблизно 500 будинків у Східному Єрусалимі.

Як повідомляє агентство Рейтер, вимога про скасування голосування йде від прем'єр-міністра країни Біньяміна Нетаньягу.

За даними агентства, рішення викликане небажанням додатково загострювати відносини з США напередодні виступу держсекретаря США Джона Керрі щодо ситуації на Близькому Сході і питання ізраїльських поселень на палестинських територіях.

Ізраїль окупував Східний Єрусалим під час Шестиденної війни 1967 року і пізніше анексував його. Однак палестинці категорично проти будь-яких спроб ізраїльської сторони поширити владу на цю частину міста. Ізраїль вважає Єрусалим "єдиною і неподільною" столицею держави, тоді як палестинці вимагають, щоб Східний Єрусалим повернули їм.

Нагадаємо, 23 грудня Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій йдеться, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є серйозним порушенням міжнародного права". Її підтримали 14 з 15 членів Радбезу, в тому числі Україна. США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето.

Ізраїль у відповідь скасував візит Гройсмана, який планували на 27-28 грудня. Напередодні МЗС України викликало посла Ізраїлю для пояснень.

Окрім того, влада Ізраїлю заявила, що не виконуватиме положення резолюції Радбезу ООН, а також пообіцяла провести ревізію своїх відносин з ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram