ГоловнаПолітика

У справі про держзраду Януковича свідчення дав депутат Держдуми РФ, - Луценко

Генпрокурор впевнений, що слідство і суд будуть швидкими і справедливими.

У справі про держзраду Януковича свідчення дав депутат Держдуми РФ, - Луценко
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

У справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича важливі свідчення дав депутат Держдуми РФ.

Про це під час брифінгу в Краматорську заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє 112 Україна.

"Можу підтвердити слова Руслана Кравченка: одним зі свідків, який дав дуже важливі свідчення, є колишній депутат Держдуми РФ, який давав свідчення про вплив підписаного листа-заклику до Путіна ввести війська в Україну, рішення Державної думи про використання Збройних сил РФ за кордоном. Ми отримали ці свідчення, і вони будуть обов'язково покладені в основу майбутнього звинувачення. Все йде за планом. І наслідок, і суд будуть швидкими і справедливими", - заявив генпрокурор.

Як повідомлялося, 28 листопада під час допиту Януковича у справі "беркутівців" генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в держзраді. Луценко заявив, що відповідне повідомлення також було направлено в РФ. Після цього представники Військової прокуратури вручили адвокату Януковича повідомлення про підозру у вчиненні злочину.

Нагадаємо, ГПУ розслідує справу про державну зраду в зв'язку з проханням Януковича до Путіна ввести війська на територію України. Сам екс-президент визнав, що надсилав таке прохання Путіну, але заявив, що цей документ "не набрав чинності".

Про існування такого прохання оголосив в березні 2014 року посол Росії при ООН Віталій Чуркін під час екстреного засідання Ради безпеки ООН.

Також Головна військова прокуратура продовжує збирати докази злочинів Януковича, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво в веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram