ГоловнаПолітика

Московський суд визнав Революцію гідності держпереворотом

Рішення прийнято за позовом "регіонала" Олійника.

Московський суд визнав Революцію гідності держпереворотом
Фото: EPA/UPG

Дорогомиловський суд Москви у вівторок задовольнив позов колишнього депутата Верховної Ради Володимира Олійника і визнав українську Революцію гідності державним переворотом.

Про це пише РИА Новости.

Суд прийшов до висновку, що захоплення адміністративних будівель, зміни до законодавства, прийняті взимку 2014 року, відсторонення від влади колишніх лідерів держави є ознаками держперевороту.

Між початком розгляду справи і винесенням вироку минуло менш ніж два тижні.

Нагадаємо, Олійник після Революції гідності втік із країни і зараз переховується в Москві, де разом з колишнім прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і ще одним колишнім регіоналом Ігорем Марковим створив так званий "Комітет порятунку України". Після цього він став фігурантом кримінальної справи про публічні заклики до захоплення влади в країні (частина 3 статті 109 Кримінального кодексу).

Також він є фігурантом кримінальної справи про "диктаторські закони" за незаконне голосування про включення до порядку денного сесії, а також прийняття дев'яти законопроектів, які стосувалися обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина. Справу розслідують за ч.2 ст.27, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.2 ст.27, ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram