ГоловнаСвіт

Тайфун "Нок-Тен" забрав життя шести людей

Стихія змусила понад 380 тис. громадян покинути домівки і ховатися в спеціальних сховищах.

Тайфун "Нок-Тен" забрав життя шести людей
Фото: EPA/UPG

В результаті тайфуну "Нок-Тен", який пронісся філіппінськими провінціями Албай і Кесон, загинули щонайменше шестеро осіб. Про це в понеділок, 26 грудня, повідомили представники місцевої влади, передає DW.

Повідомляється, що в провінції Албай загинули три людини, серед загиблих - подружжя похилого віку. Крім того, стихія змусила понад 380 тис. громадян покинути домівки і ховатися в спеціальних сховищах.

Пориви сильного вітру і рясні опади призвели до значних руйнувань і пошкоджень ліній електропередач, багато будинків відрізано від електропостачання, заблоковані дороги. Вітер, швидкість якого іноді досягала 225 кілометрів на годину, також зруйнував велику кількість будинків і завдав значної шкоди сільськогосподарським угіддям.

Через стихію понад 12 тис. пасажирів суден змушені були пересидіти в портах, адже кораблі не виходили в море. В аеропортах скасовано або перенесено понад 300 рейсів, повідомляє інформаційне агентство AP.

Щорічно Філіппінами проносяться близько 20 тайфунів. Деякі бувають особливо руйнівними. Так, у листопаді 2013 року в результаті тайфуну "Хаян" загинули понад 7,3 тис. осіб.

Нагадаємо, в минулому році Тайфун "Коппу" (також відомий як "Ландо") обрушився на найбільший острів Філіппінського архіпелагу Лусон. Швидкість вітру досягала 250 км на годину. Через стихійне лихо владі довелося евакуювати 10 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram