ГоловнаПолітика

Тука розкритикував ініціативу про блокаду "ДНР" і "ЛНР"

Заступник міністра вважає, що дії добровольців не у правовому полі.

Тука розкритикував ініціативу про блокаду "ДНР" і "ЛНР"
Георгий Тука
Фото: 24tv.ua

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука вважає поганою ідеєю ініціативу низки ветеранів АТО про блокаду "ДНР" і "ЛНР".

Про це він написав у фейсбуці.

У понеділок низка колишніх і чинних бійців АТО, пов'язаних з батальйонами "Донбас" і "Айдар", оголосили, що запустять мобільні групи і встановлять блокпости для блокування роботи нелегальних торговельних маршрутів з непідконтрольною частиною Донбасу. Мета блокади - змусити "ДНР" і "ЛНР" відпустити полонених.

Тука вважає особи організаторів блокади такими, що не викликають довіри, а методи, які вони планують використовувати, сумнівними.

"По-перше, у мене не викликають довіри ініціатори цієї акції: ні Валентин Лихоліт (один із засновників "Айдара"), ні Костянтин Грішин (засновник "Донбасу" Семен Семенченко). З відомих причин. По-друге, з жодною державною установою (СБУ, МВС, ЗСУ) ці дії не узгоджувалися, отже, встановлення блок-постів, проведення будь-яких оглядів, надання яких-небудь "дозволів" є незаконним і має отримати відповідну оцінку з боку правоохоронців", - написав заступник міністра.

"По-третє, намір "заморити голодом" (як сказав Валентин Лихоліт) за наявності більш ніж 400 км неконтрольованого державного кордону - відверта маячня. По-четверте, я не вірю в успіх такого "тиску на сепаратистів", окрім надання додаткового інформаційного приводу для окупантів (що вже й почалось). Нагадаю для необізнаних: в сучасній теорії на військову складову відводиться лише 20% успіху, на інформаційну - значно більше. По-п'яте, я переконаний, що ця ініціатива має режисерів з числа тих, хто іменує себе "політиками" - брудними пройдохами.", - підсумував він.

Нагадаємо, напередодні секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що потрібно перекрити весь вантажопотік через лінію розмежування на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram