ГоловнаПолітика

МЗС викликало посла Ізраїлю для пояснень (оновлено)

Ізраїль попросили не скочуватися в істерію.

МЗС викликало посла Ізраїлю для пояснень (оновлено)
Посол Израиля в Украине Элиав Белоцерковский
Фото: Lb.ua

Міністерство закордонних справ України викликало посла Ізраїлю в Києві у зв'язку зі скасуванням візиту прем'єра Володимира Гройсмана в цю країну.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в МЗС.

"Посла Ізраїлю викликали в МЗС України для надання пояснення щодо скасування візиту українського прем'єра до Ізраїлю", - розповів співрозмовник агентства.

Під час зустрічі українська сторона виступила із закликом "припинити роздмухувати антиукраїнську істерію".

Оновлення. На сайті МЗС України з'явилося повідомлення про зустріч з послом Ізраїлю.

"З українського боку було висловлено розчарування з приводу емоційної реакції окремих ізраїльських чиновників і політиків на результати голосування в Нью-Йорку. Послу Ізраїлю надано роз'яснення щодо мотивів, які зумовили позицію делегації України в підтримці згаданого проекту. Відзначено, що Україна дотримується послідовної позиції щодо врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту, яку неодноразово оприлюднила в різних форматах", - сказано в повідомленні.

За підсумками зустрічі сторони домовилися зробити все можливе для того, щоб запобігти підвищенню градуса дискусії в українському та ізраїльському суспільстві.

Нагадаємо, 23 грудня Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій сказано, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "нечинне юридично і є приголомшливим порушенням міжнародного права". Її підтримали 14 із 15 членів Радбезу, в тому числі Україна. США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето.

Ізраїль у відповідь скасував візит Гройсмана, який планувався на 27-28 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram