ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ оголосив про конвертацію євробондів ПриватБанку в його капітал

Банк мав три випуски облігацій на суму 595 млн доларів.

НБУ оголосив про конвертацію євробондів ПриватБанку в його капітал
Фото: Макс Требухов

Національний банк повідомив власників єврооблігацій націоналізованого ПриватБанку про те, що їх конвертували в капітал установи. Про це повідомляють на сайті НБУ.

ПриватБанк мав три випуски облігацій: на 175 млн доларів (ставка 10,875%, погашення 28 лютого 2018 року), на суму 200 млн доларів (ставка 10,25%, погашення 23 січня 2018 року), на суму 220 млн доларів (ставка 11 %, погашення у 2021 році).

Облігації випустила спеціальна компанія (SPV), зареєстрована у Великобританії, а надходження від розміщення облігацій передали ПриватБанку у формі позики. Відповідно до ст.41.1 закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", зобов'язання ПриватБанку перед SPV у період тимчасової адміністрації були обміняні на акції додаткової емісії банку.

Перехід банку в державну власність і припинення діяльності тимчасової адміністрації відбулися 21 грудня 2016 року.

За два дні до цього міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що євробонди ПриватБанку розглядаються як пов'язані і тому підлягатимуть bail-in.

Власники єврооблігацій ПриватБанку не погоджуються зі списанням боргу перед ними і вже почали формувати комітет кредиторів, повідомляло раніше видання FinClub.

Нагадаємо, уряд України 18 грудня ухвалив рішення про націоналізацію ПриватБанку через дірку в капіталі на суму 148 млрд гривень. Найбільший банк країни перейшов у 100% державної власності.

Найбільшими акціонерами ПриватБанку були дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram