ГоловнаПолітика

Єльченко прокоментував голосування України в Радбезі ООН

Постпред України в ООН порівняв будівництво ізраїльських поселень на території Палестини з окупацією Криму Росією.

Єльченко прокоментував голосування України в Радбезі ООН
Фото: Пресс-служба МИД Украины

Представник України в Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко вважає, що будівництво ізраїльських поселень на палестинських територіях суперечить міжнародному праву.

Про це він написав у своєму мікроблозі Twitter.

"Ізраїльські поселення на окупованих територіях суперечать міжнародному праву, як і окупація Криму Росією", - написав Єльченко.

Єльченко додав, що міжнародне право - одне для всіх.

"Міжнародне право - одне для всіх. Не можна ним вертіти, як собака хвостом", - написав він.

Нагадаємо, 23 грудня Радбез ООН прийняв резолюцію, в якій йдеться, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території "не має юридичної сили і є кричущим порушенням міжнародного права". Її підтримали 14 членів Радбезу, в тому числі Україна, Росія, Венесуела, Сенегал, Малайзія і низка інших країн.

Ізраїль вже відкликав послів із Сенегалу та Нової Зеландії, припинив надання допомоги Сенегалу, призупинив фінансування низки програм ООН та скасував візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає за необхідне розглянути на наступному засіданні Кабінету Міністрів факт голосування України за резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, в якій міститься заклик до Ізраїлю припинити будівництво поселень на палестинській території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram