ГоловнаСуспільствоЖиття

Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для Сирії і України

Близько 40 тис. людей прийшли на площу Святого Петра послухати звернення Папи Римського.

Папа Римський в різдвяному посланні попросив миру для Сирії і України
Фото: EPA/UPG

Папа римський Франциск  під час різдвяного послання Urbi et Orbi (Місту і світу) закликав світову спільноту домогтися припинення війни в Сирії.

"Настав час, щоб зброя назавжди замовкла, а світова спільнота активно зайнялася виробленням рішення шляхом переговорів", - сказав він, виступаючи перед віруючими, присутніми на площі Святого Петра у Ватикані, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У Сирії, що стала мученицею, було пролито дуже багато крові", - додав понтифік, закликавши також покласти край конфліктам в інших частинах світу, зокрема, в Україні.

"Мир чоловікам і жінкам, які зараз страждають від наслідків конфлікту на сході України. Там терміново потрібно домогтися загального прагнення допомагати населенню і виконувати взяті на себе зобов'язання", - наголосив Папа Римський.

Він побажав "миру всім, хто втратив близьких людей через теракти" на всій планеті.

Італійські ЗМІ зазначають, що, за даними Ватикану, близько 40 тис. людей прийшли на площу Святого Петра послухати звернення Папи Римського. Частина площі при цьому була недоступна для віруючих у зв'язку з прийнятими серйозними заходами безпеки.

Нагадаємо, 25 грудня відзначається католицьке різдво, так це свято вважається одним з найбільш важливих для католицької церкви, в багатьох країнах світу прийнято відзначати його по різному і дотримуватися різних традицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram