ГоловнаСвіт

Депутат кнесету: прокремлівська політика Нетаніягу шкодить Ізраїлю

Ципі Лівні виступила з різкою критикою скасування візиту прем'єр-міністра Гройсмана в Ізраїль.

Депутат кнесету: прокремлівська політика Нетаніягу шкодить Ізраїлю
Ципи Ливни

Колишня голова дипломатичного відомства вперше ясно і чітко вказала на незбалансовану і відверто прокремлівську позицію нинішнього уряду і особисто його лідера Нетаніягу, який зараз виконує також обов'язки голови МЗС.

"Для чого потрібно було скасовувати візит прем'єр-міністра України до Ізраїлю, чим це допоможе нашій країні? У Нетаніягу тісні відносини з Росією. Нетаніягу звертався до президента Путіна з проханням накласти вето на антиізраїльську резолюцію і отримав від президента Росії відмову", - йдеться в тексті прес-релізу, який отримала редакція «Курсора».

"Нетаніягу часто їздить останнім часом в Росію і багато спілкувався з президентом Росії по телефону. Абсолютно справедливо, - Росія країна, з якою обов'язково треба вміти будувати міцні відносини.

Але при цьому кожен раз в міжнародних організаціях Росія голосує проти Ізраїля. Так сталося і цього разу. І що робить Нетаніягу? Скасовує запланований на цей тиждень візит прем'єр-міністра України до Ізраїлю.

Це означає, що за антиізраїльське голосування в РБ ООН Нетаніягу планує зіпсувати відносини і з Росією? З усіма країнами, які голосували проти Ізраїля? Або ж він показує силу лише проти тих, хто йому здається слабким?

І чим це корисно для Ізраїля? Нетаніягу знову проявляє безпорадність. Він не контролює ситуацію, не розуміє ефективність і користь для Ізраїля своїх реакцій", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомлялося, Рада безпеки ООН 14 голосами "за" прийняла резолюцію, яка забороняє Ізраїлю будувати нові поселення на палестинських територіях. Спочатку передбачалося, що проект резолюції буде провалено, оскільки США накладуть на нього право вето. Однак представник США відмовився від цього кроку. Представник ізраїльського кабінету міністрів Юваль Штайніц назвав рішення Вашингтона "зрадою". Україна також проголосувала "за" резолюцію. Біньямін Нетаньяху розпорядився викликати послів низки країн на бесіду, де в жорсткій формі від них вимагатимуть пояснень з приводу голосування в РБ ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram