ГоловнаПолітика

Лубківський прогнозує серйозне погіршення відносин з Ізраїлем і невизнання Голодомору в Україні геноцидом

Лубківський вимагає публічного пояснення позиції українського зовнішньополітичного відомства.

Лубківський прогнозує серйозне погіршення відносин з Ізраїлем і невизнання Голодомору в Україні геноцидом
Маркиян Лубкивский
Фото: Макс Требухов

Координатор Руху "Справедливість", дипломат Маркіян Лубківський розкритикував голосування української делегації за резолюцію Ради Безпеки ООН про припинення будівництва єврейських поселень на палестинських територіях і спрогнозував погіршення двосторонніх відносин з Ізраїлем.

"Своїми безвідповідальними і непродуманими діями у вигляді голосування за резолюцію Ради Безпеки ООН про припинення будівництва єврейських поселень на палестинських територіях, Україна може втратити підтримку, або хоча б розуміння Ізраїлю як ключового гравця на світовій арені, який, до речі, буквально "вчора" підтримав проукраїнську резолюцію ООН щодо Криму!", - зазначив Лубківський у своєму Фейсбуці.

На його переконання, йдеться далеко не про скасування візиту в Тель-Авів Прем'єр-міністра України Гройсмана. Проблема значно глибша й сильніша і буде як мінімум три наслідки. Перший - це серйозне погіршення відносин з Ізраїлем. Другий - голосування України позначиться на подальших діях і ставленні стосовно нас єврейської світової спільноти, потужного єврейського лобі, зокрема в США.

Третій вагомий для України наслідок - втрата підтримки так званого єврейського лобі в питанні визнання українського Голодомору геноцидом. "З власних джерел знаю, що Ізраїль тепер швидше за все відкладе в довгу шухляду питання визнання Голодомору в Україні актом геноциду, хоча мав такі серйозні наміри", - зазначив Лубківський.

Такі дії українських дипломатів він, іронізуючи, назвав "новорічним подарунком": "Українська дипломатія поклала під новорічну ялинку черговий цього року подарунок у вигляді серйозного погіршення відносин з Ізраїлем. Так треба вміти ... Не знаю навіть що краще: щоб уже скоріше цей рік закінчився, або щоб МЗС пішло на канікули?", - написав досвідчений дипломат у своєму Фейсбуці.

Координатор Руху "Справедливість" Маркіян Лубківський вимагає публічного пояснення позиції українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, українська делегація в Раді Безпеки ООН проголосувала "за" резолюцію з вимогою до Ізраїлю "негайно і повністю припинити будівництво єврейських поселень на окупованих палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим». Зокрема, в цьому документі зазначається, що політика Ізраїлю з будівництва поселень на Західному березі річки Йордан і будівництва в Східному Єрусалимі є порушенням міжнародного права і становить перешкоду для ізраїльсько-палестинського врегулювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram