ГоловнаПолітика

Обама підписав військовий бюджет з допомогою Україні на $350 млн

На стримування Росії піде 3,4 млрд доларів.

Обама підписав військовий бюджет з допомогою Україні на $350 млн
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама підписав бюджет США на 2017 рік на потреби національної оборони, в якому передбачається надання військової допомоги Україні на суму 350 млн доларів.

Документом передбачено виділити кошти для надання військової допомоги Україні, зокрема і летальних оборонних видів озброєнь. Порівняно з аналогічним документом на 2016 рік, перелік видів допомоги розширений включенням засобів та технічної підтримки для розробки цілісної системи моніторингу державного кордону України, а також допомоги в підготовці штабних офіцерів і вищого військового командування ЗСУ, повідомляє посольство України в США.

У військовому бюджеті США на 2016 рік передбачалося надання військової допомоги Україні на суму 300 млн доларів.

В цілому витрати військового бюджету США встановлені на рівні 611 млрд доларів. З них 3,4 млрд доларів буде спрямовано на стримування Росії.

Документ також законодавчо обмежує співпрацю США з Росією в оборонній сфері. Скасування цих обмежень пов'язується з припиненням окупації Росією української території і з виконанням мінських угод.

Крім того, закон передбачає створення спеціального центру з виявлення та боротьби із зовнішньою пропагандою і дезінформацією - як з боку іноземних урядів, так і з боку недержавних структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram