ГоловнаПолітика

Тимошенко анонсувала "Стратегію виведення України з кризи"

Програма буде представлена на початку наступного року.

Тимошенко анонсувала "Стратегію виведення України з кризи"
Фото: EPA/UPG

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що на початку наступного року представить "Стратегію виведення України з кризи", де йтиметься про зміну Конституції, податкової системи, розвиток аграрного сектора, боротьбу з корупцією.

«Партія ВО «Батьківщина» відразу після Нового року презентує новий стратегічний план для України. Він буде реалістичний і втілений в життя, як тільки влада буде перезавантажена», - наголосила Юлія Тимошенко, відповідаючи на питання під час онлайн-конференції.

Перш за все, наголосила парламентарій, потрібно побороти корупцію в вищих ешелонах влади і заборонити офшори.

«Корупція не буде існувати, якщо вище керівництво держави не буде її очолювати. Тому Президенту, голові уряду, керівнику НБУ треба перестати кришувати корупцію, тоді вона на системному рівні мінімізується. Також потрібно прийняти закони, які заборонять офшори. Таким чином ми зможемо подвоїти наш бюджет і зробити країну багатшою», - зазначила народний депутат.

При цьому Тимошенко нагадала, що, будучи прем'єр-міністром і наводячи порядок в енергетиці, у 2000 році вдалось збільшити доходи бюджету і покрити річні заборгованості з пенсій і зарплат. А в 2005 році змогли подвоїти доходи від тіньових оборудок на митниці.

Також Лідер Партії ВО «Батьківщина» вважає, що потрібно міняти податкову систему, але перш за все треба радикально знизити податок, оскільки в нашій країні одне з найвищих податкових навантажень на підприємців.

«У нашій країні податкове навантаження на підприємців найвище в світі. Чому? Тому що нам не дають розвиватися, ставати на ноги. Тому що Україна - ласий шматок у світі і її не хочуть нам просто так віддати», - сказала вона.

Як приклад Тимошенко навела американську податкову систему, де немає податку на додану вартість.

Крім того, наголосила Юлія Тимошенко, треба развивати аграрний сектор, зокрема, створювати фермерські господарства, а також підприємства з переробки сільгосппродукції, що зробить нашу країну багатою.

«Потрібно піднімати аграрний сектор. Якщо ми побудуємо 2,5 млн фермерських господарств, як це є в Польщі, і мінімізуємо великі аграрні холдинги, монополії, то, побудувавши підприємства з переробки сільгосппродукції, зможемо зробити країну найбагатшою в Європі. Земля - це наше безцінне сільськогосподарське багатство», - наголосила парламентарій.

Крім того, вважає вона, треба ввести мікрокредитування для малих підприємств, що дозволить створити робочі місця для молоді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram