ГоловнаПолітика

Директора "Київтранспарксервісу" Шамрая звільнено через втрату довіри

Місто має отримувати від нічного паркування 6,5 грн із паркомісця. Тобто приблизно 135,8 млн на рік.

Директора "Київтранспарксервісу" Шамрая звільнено через втрату довіри
Фото: Facebook/Кличко-мер

Мер Києва Віталій Кличко звільнив директора комунального підприємства "Київтранспарксервіс" Артема Шамрая у зв'язку з втратою довіри і передав акт за результатами перевірки його діяльності у столичну прокуратуру.

Про це повідомляють на сайті КМДА.

"Сьогодні ми будемо говорити про паркування. Минулого разу ми домовилися заслухати звіт про КП "Київтранспарксервіс". Ми провели перевірку. Візьмемо тільки одну сферу - нічні парковки. Скільки грошей сьогодні в тіні? Адже нічні парковки заповнені, а гроші в бюджет надходять мізерні", - заявив Кличко.

Він підкреслив, що в Києві фактична кількість машиномісць, виявлена на майданчиках, де паркують автомобілі вночі, - 57 250. Місто повинно отримувати від нічного паркування 6,5 грн із паркомісця. Тобто приблизно 135,8 млн на рік.

"На Вас сподівалися, що ви зробите паркувальну сферу такою, яка ефективно працює. А "Київтранспарксервіс" - підприємство, яке ви очолювали, - нічого не зробило! Ми бачимо, скільки мільйонів гривень знаходиться в тіні. Скільки місто недоотримує коштів. Ви втратили довіру. Багато чого зроблено не було. У мене немає ні бажання, ні часу далі ставити експерименти і давати час, щоб навести порядок у цій сфері. Я вас звільняю із цієї посади у зв'язку з втратою довіри", - сказав Кличко.

Він також повідомив, що відбудеться комплексна перевірка діяльності "Київтранспарксервісу" з відстороненням від посад заступників директора Ярослава Погребняка, Святослава Мельника, Євгена Сагуйченка.

Кличко також виступив з ініціативою відкрити дисциплінарне провадження стосовно заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Іллі Сагайдака.

Нагадаємо, діяльність "Київтранспарксервісу" за останні три роки розслідує податкова поліція. 24 листопада Кличко відсторонив від обов'язків Шамрая до 6 грудня, на час перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram