ГоловнаПолітика

Путін зажадав від України віддати "ДНР" і "ЛНР" усіх засуджених сепаратистів

"Інакше домовитися буде складно".

Путін зажадав від України віддати "ДНР" і "ЛНР" усіх засуджених сепаратистів
Фото: kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Україна повинна відпустити всіх сепаратистів, навіть тих, які отримали вироки суду, щоб витягнути полонених із "ДНР" і "ЛНР".

Про це він сказав на підсумковій прес-конференції.

"Ми робимо все, щоб утримувані з обох сторін особи були звільнені, і що повнішим буде обмін, то краще. Свого часу президент Порошенко висловив ідею обміну всіх на всіх. Але пізніше з'ясувалося, що за цією формулою стоять деякі деталі, які не влаштовують представників Донбасу. Вони полягають у тому, що всі особи, які утримуються на Донбасі, визнаються утримуваними незаконно. Але є значна кількість осіб, які перебувають в Україні і яких українська влада вважає законно засудженими і не бажає включати в список на обмін. Ось і проблема. Якщо вже всіх на всіх, то треба прийняти рішення про їх помилування і всіх випустити. Інакше домовитися буде складно", - зазначив Путін.

Нагадаємо, в полоні у сепаратистів перебувають 109 українців. Пропозиції обміняти їх у форматі кілька сепаратистів за одного полоненого українця "ДНР" і "ЛНР" відкидають, вимагаючи звільнити близько 600 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram