ГоловнаСвіт

Гаданого берлінського терориста вбили в Італії, - Reuters (оновлено)

Голова МВС Італії проведе екстрену прес-конференцію з цього приводу найближчим часом.

Гаданого берлінського терориста вбили в Італії, - Reuters (оновлено)
Анис Амри
Фото: EPA/UPG

Підозрюваний у скоєнні теракту в Берліні громадянин Тунісу Аніс Амрі був убитий у перестрілці в одному з передмість Мілана (Італія).

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на поліцейські джерела.

За даними агентства, міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті проведе екстрену прес-конференцію з цього приводу найближчим часом.

Як зазначає видання La Repubblica, перестрілка сталася в ніч з 22 на 23 грудня поблизу однієї із залізничних станцій у Мілані. Підозрюваний поранив одного з поліцейських у плече. Під час перестрілки підозрюваний у теракті кричав "Аллах акбар".

Оновлено: Убитий у Мілані в ніч проти п'ятниці чоловік  дійсно є гаданим берлінським терористом Анісом Амрі. Це підтвердив у прямому ефірі голова МВС Італії Марко Мінніті.

"Без сумніву, мова йде підозрюваного (виконавця теракту в Берліні)", - заявив міністр.

Він уточнив, що застреленого в Мілані вночі чоловіка після досліджень ідентифіковано як Аніса Амрі. Відбитки пальців убитого ідентичні тим, які були зняті з керма вантажівки, що вбила в Берліні 12 осіб і поранила 48.

Міністр також заявив, що дуже задоволений і гордий роботою поліцейських, яких назвав "незвичайними".

Патруль зупинив Амрі о 3:00 ранку за місцевим часом для перевірки на дорозі. Злочинець застосував зброю і поранив в плече одного з двох поліцейських, які відкрили вогонь у відповідь (рана не становить небезпеки). Тунісець вигукував "Аллах акбар".

В Італію Амрі прибув із Франції, судячи зі знайденого в його речах квитка на поїзд.

Нагадаємо, в понеділок, 19 грудня, вантажівка в'їхала в натовп людей на різдвяному ярмарку в західному районі Берліна. В результаті теракту загинули 12 осіб, близько 50 отримали поранення. Відповідальність за теракт узяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

За підозрою в скоєнні теракту було оголошено в розшук громадянина Тунісу, чиї особисті документи були знайдені в кабіні вантажівки. Підозрюваний 1992 року народження міг використовувати різні імена. Так, в одному документі він значиться як Ахмед А., в іншому - Аніс А.

Пізніше газета Suddeutsche Zeitung написала, що підозрюваного звуть Аніс Амрі, він планував виїхати до Сирії для участі у військових діях на боці ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram