ГоловнаСуспільствоПодії

У Вінниці закрили 14 гральних закладів

Вилучено майже 200 комп'ютерів і 25 тисяч гривень незаконного прибутку.

У Вінниці закрили 14 гральних закладів
Фото: vn.npu.gov.ua

У четвер, 22 грудня, у Вінниці в рамках операції боротьби з гральним бізнесом поліцейські закрили 14 закладів, які займалися організацією азартних ігор.

Як повідомляють на сайті поліції Вінницької області, силовики конфіскували 186 системних блоків, 190 моніторів, 13 флеш-накопичувачів, 25 Wi-Fi роутерів, 53 відеокамери спостереження, 163 клавіатури, 150 "мишей". Окрім того, вилучено документи, що стосуються діяльності гральних закладів, "чорну бухгалтерію", 25 тисяч гривень незаконно отриманого прибутку і 25 одиниць рекламної продукції.

Обшуки були проведені в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України (зайняття гральним бізнесом). Таке правопорушення карається штрафом від десяти до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією грального обладнання.

Нагадаємо, 2 грудня МВС оголосило про початок операції з ліквідації в Україні нелегальних гральних закладів.

В Україні з весни 2009 року заборонено весь гральний бізнес за винятком лотерей: букмекерські контори, казино, автомати. Однак гральні заклади продовжують працювати практично скрізь. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Верховній Раді варто задуматися про їх легалізацію.

За даними МВС, в Україні легально може працювати тільки одна лотерейна компанія - "Українська національна лотерея" ("Суперлото", "Кено", "Лото трійка"). Робота мереж МСЛ ("Лото Забава", "Мегалот", "Спортліга") і "Патріот" (миттєві лотереї) незаконна в зв'язку з введеними Україною санкціями проти російських компаній. Ліцензія "Ощадбанку" не використовується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram